ІНФОРМАЦІЙНА ЗУСТРІЧ “ВСТУП ДО АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ”

30 вересня 2024 року на базі природничо-економічного факультету було проведено інформаційну зустріч «Вступ до академічної доброчесності» для здобувачів першого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Зустріч проводила Тетяна Боднарчук, к.е.н., доцент кафедри економіки підприємства, член Комісії з питань академічної доброчесності університету.

 

Здобувачі вищої освіти спеціальності 073 Менеджмент отримали вичерпну інформацію щодо нормативно-правового забезпечення, рівня організації роботи та напрямів покращення політики з питань академічної доброчесності в університеті. Зокрема, модератор заходу ознайомила присутніх з основними поняттями та принципами академічної доброчесності, нормами доброчесної академічної поведінки, видами порушень академічної доброчесності та мірою академічної відповідальності.

Також пані Тетяна наголосила на функціонуванні в університеті Комісії з питань академічної доброчесності, до аспектів роботи якої входить розгляд доповідей/заяв з питань академічної доброчесності, подання пропозицій керівництву щодо підвищення рівня академічної доброчесності в університеті, проведення просвітницької роботи тощо. Загалом такого роду заходи на базі університету та його структурних підрозділів є системними, що складає основу підвищення якості освітньо-наукового процесу.