“БЕЗ КНИЖКИ – НЕМА УНІВЕРСИТЕТУ” – Іван Огієнко

26 вересня 2024 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, в рамках проведення з ОК «Вступ до спеціальності» (забезпечує доцент Н. Ю. Олійник) відвідали бібліотеку К-ПНУ імені Івана Огієнка, де мали цікаві зустрічі з працівниками структурних підрозділів. Першокурсники ознайомилися з історією відкриття та розвитком бібліотеки,  етапами становлення книгозбірні університету, пов’язуючи її з розвитком навчального закладу.

Студенти були в захваті від масштабів бібліотечних фондів, просторих читальних залів, які мають особливе значення у бібліотеці, де без абонементу  користувачі можуть ознайомитися з замовленими матеріалами. При цьому, було первинне ознайомлення з особливостями комплектування та наукової обробки документів, що забезпечує оперативне, повне і науково-обґрунтоване комплектування фонду бібліотеки літературою та іншими документами відповідно до галузей знань, що вивчаються в університеті. Також інформаційно-бібліографічний відділ займає чільне місце в структурі бібліотеки і направляє свої зусилля на забезпечення інформаційних потреб професорсько-викладацького та студентського складу університету.

Важливим було знайомство студентів з роботою відділу електронних інформаційних ресурсів, з однією із головних функцій відділу –  є формування, збереження та використання фонду електронних видань бібліотеки університету.

Сьогодні суспільні потреби в інформації змінилися, відповідно змінились і розширилися спектри діяльності сучасної бібліотеки вишу. Книгозбірня допомагає входженню до світового інформаційного простору, сприяє навчанню, підвищенню якості освіти шляхом поєднання традиційних та активного впровадження інноваційних форм і методів роботи. Саме рівень і якість навчання у ЗВО певною мірою визначається станом його бібліотеки.