Статистика в смартфоні

Для сучасного висококваліфікованого фахівця досконале знання проблем управління трудовим потенціалом та ринку праці є невід’ємною умовою їх успішної професійної діяльності.

Саме тому завідувач кафедри менеджменту к.е.н, доцент Лисак В.Ю. та к.е.н., доцент Лаврук О.С. при викладанні дисциплін «Управління трудовим потенціалом» та «Ринок праці» для студентів Mg1-B20 та групи Mg1-B18  наголошували на поєднанні  теоретичних основ цих дисциплін з реальними даними статистичної інформації, що дозволить чітко оперувати основними поняттями при аналізі ринку праці, вивчати попит і пропозицію на ринку праці, здійснювати аналіз демографічної ситуації в Україні, оцінювати вплив демографічних процесів на формування та розвиток трудового потенціалу, розраховувати та аналізувати демографічні показники формування трудового потенціалу,  розраховувати та аналізувати показники ефективності використання трудового потенціалу.

Викладачі наголосили, що з метою подальшого вдосконалення зручності доступу користувачів до офіційної державної статистичної інформації Держстат розробив мобільний додаток “Статистика в смартфоні”. Такий додаток надає можливість оперативно та зручно отримувати статистичну інформацію з наборів даних Держстату, розміщених на єдиному державному вебпорталі відкритих даних. Офіційна державна статистична інформація згрупована за темами, дозволяє швидко візуалізувати обрану інформацію.

Всю статистичну інформацію, отриману з офіційних джерел, студенти зможуть успішно використовувати при підготовці до практичних занять, написанні курсових і дипломних робіт.