Підвищення кваліфікації/стажування

  • Професор кафедри менеджменту Ящишина І.В., д.е.н., професор з вересня по грудень 2023 року проходила підвищення кваліфікації в межах ініціативи “Підприємницький університет” і курс “Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами” обсягом 50 годин (1,8 кредитів ECTS).

  • Старший викладач кафедри, к.е.н., доцент Семендяк В.М. із жовтня 2023 р. до березня 2024 р. брав активну участь у програмі підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Удосконалення професійної компетентності науково-педагогічного працівника як запорука якісної освітньої діяльності в К-ПНУ» та отримав сертифікат (150 годин / 5 кредитів ЄКТС).
  • Викладачі кафедри к.е.н., доцент Славіна Н.А. та к.е.н., доцент Лаврук О.С. пройшли дистанційне підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів освіти «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Обсяг курсу 60 годин (2 кредити ЄКТС). За результатами отримали сертифікати, що засвідчують вміння застосовувати теоретичні знання на практиці у викладанні та науковому керівництві.

    • Лаврук О.С. взяла участь у тренінговій програмі «Навчання через дослідження» з 26 квітня по 31 травня 2023 року, організованою Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка (30 годин (1 кредит ECTS). Сертифікат № 432/23 від 31.05.2023 р.).
  • Завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент Лисак В.Ю. у вересні-листопаді 2023 року став учасником програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Акредитація освітніх програм: механізми забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ» (1 кредит ЄКТС, 30 год).
  • Олійник Н.Ю. (к.п.н., доцент) та Семендяк В.М. (к.е.н., старший викладач) брали участь у науково-педагогічному стажуванні на тему «Інноваційні освітні технології: європейський досвід та його впровадження в підготовку фахівців з економіки та управління». Початок науково-педагогічного стажування 10 січня 2022 р., закінчення – 20 лютого 2022 р. Стажування в ЄС (Рига, Латвія). Організатори:  Балтійський науково-дослідний інститут проблем трансформації економічного простору (Латвія) за підтримки Причорноморського науково-дослідного інституту економіки і інновацій (Україна).Стажування проводиться без відриву від виробництва згідно Статуту інституту та договору про співпрацю в сфері науково-технічної та освітньої діяльності в рамках створення наукового кластеру «Інтермаріум» (Литва, Латвія, Польща, Молдова, Україна).Мета участі у програмі АМ «Міжнародні проекти: написання, аплікування, управління та звітність»ознайомитися зі спектром профільних спеціальностей в галузі економіки та управління; набути вмінь та навичок процесів розроблення освітніх програм здобувачів вищої освіти; сформувати компетенції забезпечення якості освіти та вивчення нормативної бази, що регулює підготовку кадрів в системі вищої освіти Латвії.

    Відомості про виконання запланованої діяльності впродовж програми АМ «Міжнародні проекти: написання, аплікування, управління та звітність»

    Під час стажування було отримано новий досвід та знанняякі включали: віртуальну екскурсію через офіційний інформаційний портал Міністерства; ознайомлення зі спектром профільних спеціальностей в галузі економіки та управління, системою роботи Латвійської національної бібліотеки; вивчення нормативної бази, що регулює підготовку кадрів в системі вищої освіти Латвії; підготовка тез науково-методичної доповіді; індивідуальна робота.

  • Лаврук О.С. пройшла підвищення кваліфікації (стажування у формі онлайн тренінгів) з інклюзивної освіти для викладачів та стейкхолдерів проекту DigEco в рамках проекту Erasmus+ 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP «Цифровізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану (DigEco)» 27-29 січня 2022 року, організований Університетом Миколаса Ромеріса (Литва)  (15 годин (0,5 кредита ECTS). Сертифікат № P182-2022 від 29.01.2022 р.)

  • Лаврук О.С. пройшла міжнародне стажування «Тиждень цифрової економіки» за проектом ERASMUS+ 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP «Цифровізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану» (DigEco)» 21-25 серпня 2021, організований Університетом Миколаса Ромеріса (Литва) (30 годин (1 кредит ECTS). Сертифікат № DE08-19/2021 від 25.08.2021 р.);
  • З 11 вересня по 17 жовтня 2021 р. д. е. н., професор кафедри Ірина Ящишина пройшла наукове онлайн-стажування за програмою Ягеллонського університету (м. Краків, Республіка Польща) та фундації «Зустріч» (м. Краків, Республіка Польща) на тему: «FUNDRAISING AND ORGANIZATION OF PROJECT ACTIVITIES IN EDUCATIONAL ESTABLISHMENTS: EUROPEAN EXPERIENCE» («ФАНДРЕЙЗИНГ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОЄКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД») обсягом 180 годин (6 кредитів ECTS).
  • Викладачі кафедри к.е.н., доцент Андрейцева І.А. та к.е.н., доцент Лисак В.Ю. в межах академічної мобільності пройшли закордонне післядипломне  міжнародне стажування на тему: «Міжнародні проекти: написання, аплікування, управління та звітність». Організоване Університетом Суспільних Наук (UNS) у м. Лодзь (Польща) у співпраці з Фундацією Ceneral European Academy Studies and Certifications (CEASC) та Католицьким університетом в Ружомберку (Словаччина) з 29 жовтня 2020 року по 2 грудня 2020 року. Упродовж стажування викладачі опанували методику розробки міжнародних партнерських проектів за джерелами фінансування EC, EEA; ознайомились з інструментами Європейської комісії: H-2020, H-Europe, фондами Вишеградської четвірки.

  • Доцент кафедри Лаврук О.С. пройшла міжнародне підвищення кваліфікації (Вебінар). Інститут науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку (Люблін, Республіка Польща) та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян». «ВИКОРИСТАННЯ В СУЧАСНІЙ ОНЛАЙН ОСВІТІ МОЖЛИВОСТЕЙ ХМАРНИХ СЕРВІСІВ НА ПРИКЛАДІ ПЛАТФОРМ GOOGLE MEET, GOOGLE CLASSROOM», сертифікат ES №3424/2020 від 21.12.2020р. (1,5 кредита).

  • Семендяк Вадим Михайлович, старший викладач кафедри управління персоналом та економіки проходив закордонне стажування з 22.04.2018 р. по 22.07.2018 р. в республіці Польща в Інституті дослідження та розвитку Люблінського науково-технологічного парку університету Марії Кюрі у Вищій школі Економіки і інновацій в м. Люблін.